25. dubna 2012

Postup

1. Brambory omyjeme, osušíme a každou zabalíme do alobalu. Vložíme je do pečicí formy a v troubě vyhřáté na 200°C je upečeme doměkka.

2. Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme. Fazole a kukuřici scedíme, propláchneme vodou a necháme okapat. Omyjeme kuřecí prsa, osušíme je a nakrájíme na kousky.

3. V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme maso. Pak přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Nakonec do pánve vsypeme kukuřici a fazole a prohřejeme je. Směs dochutíme limetkovou šťávou a nakrájeným koriandrem, osolíme a opepříme.

4. Tvaroh smícháme s chilli a osolíme ho. Upečené brambory vybalíme z alobalu a svrchu je nařízneme. Rozevřeme je a naplníme tvarohem. Navrch naneseme masovou směs. Zdobíme nakládanými pikantními papričkami.

Ingredience

8 větších brambor (salátových)
2 červené cibule
1 plechovka červených fazolí ve slaném nálevu
100 g sterilované kukuřice
400 g kuřecích prsou
3 lžíce oleje
1 limetka
několik snítek koriandru
sůl a mletý černý pepř
250 g tvarohu
1 lžička drceného chilli
4 nakládané pikantní papričky