25. dubna 2012

Postup

1. Brambory omyjeme. Vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme 10-15 minut do poloměkka (záleží na velikosti). Uvařené brambory slijeme a oloupeme je.

2. Do hmoždíře vložíme česnek se solí a rozdrtíme ho. Postupně přidáváme bazalku a paličkou lístky roztíráme na kaši. Pak vsypeme semínka a také je rozemneme. Vmícháme nastrouhaný parmazán a nakonec pomalu vlijeme tenkým pramínkem olej. Za stálého tření smícháme husté pesto.

3. V pánvi opražíme slaninu. Vyndáme ji a v téže pánvi necháme rozpustit máslo. Vsypeme oloupané brambory a 5 minut je v másle restujeme. Sundáme z ohně a vmícháme pesto. Brambory rozdělíme na talíře, podle chuti opepříme a přidáme k nim opečenou slaninu.

Ingredience

1000 g malých nových brambor
sůl
8 plátků slaniny uzené studeným kouřem
50 g másla
mletý černý pepř
Pesto:
1 stroužek česneku
několik zrnek hrubé mořské soli
3 hrsti lístků bazalky
1/2 lžíce piniových semínek
6 lžic strouhaného parmazánu
4 lžíce olivého oleje