25. dubna 2012
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Brambory očistíme, vložíme do osolené vody a povaříme je asi 25-30 minut. Scedíme je a necháme zchladnout. Rozmarýn nasekáme, smícháme s olivovým olejem, solí a pepřem. Brambory nařízneme do kříže, rozevřeme je, naskládáme na plech a zalijeme rozmarýnovým olejem. Plech vložíme do předehřáté trouby na 180 brambory asi 15 minut zapékáme.

2. Mleté maso rozdrobíme na velkou pánev s rozehřátým olejem, osolíme, opepříme ho a přidáme nasekaný rozmarýn. Promícháme a restujeme dozlatova. Mezitím si očistíme mrkev, celer, cibuli a česnek, vše nakrájíme na kostičky a přidáme do pánve spolu s worcestrovou omáčkou. Na pomalém stupni směs restujeme asi 10 minut. Dle chuti osolíme a opepříme, nakonec vmícháme petrželovou nať a zakryté udržujeme maso v teple.

3. V druhé větší pánvi s rozehřátým olejem opečeme na nudličky nakrájenou slaninu, poté přidáme na kostičky nakrájená rajčata a fazole i se šťávou. Šťávu necháme svařit na polovinu, poté ochutíme směs vinným octem, sekaným koriandrem, solí a pepřem.

4. Talíř obložíme masem, fazolemi a přidáme pečené brambory do kterých vložíme zakysanou smetanu. Zdobíme rozmarýnem.

Ingredience

Na brambory:
8 ks středních brambor
snítku rozmarýnu
3 lžíce olivového oleje
sůl a mletý černý pepř
4 lžíce zakysané smetany na ozdobu
Na maso:
500 g mletého hovězího masa
2 lžíce olivového oleje
sůl a mletý černý pepř
1 snítku rozmarýnu
2 mrkve
2 řapíky celeru
1 cibuli
3 stroužky česneku
2 lžíce worcestrové omáčky
1 lžíci sekané petrželové nati
Na fazole:
1 lžíci olivového oleje
4 plátky anglické slaniny
2 rajčata
400 g sterilovaných barevných fazolí
1 lžíci červeného vinného octa
1/2 hrsti sekaného koriandru
sůl a mletý černý pepř