IngredienceNa brambory: |
1. Brambory očistíme, vložíme do osolené vody a povaříme je asi 25-30 minut. Scedíme je a necháme zchladnout. Rozmarýn nasekáme, smícháme s olivovým olejem, solí a pepřem. Brambory nařízneme do kříže, rozevřeme je, naskládáme na plech a zalijeme rozmarýnovým olejem. Plech vložíme do předehřáté trouby na 180 brambory asi 15 minut zapékáme.
2. Mleté maso rozdrobíme na velkou pánev s rozehřátým olejem, osolíme, opepříme ho a přidáme nasekaný rozmarýn. Promícháme a restujeme dozlatova. Mezitím si očistíme mrkev, celer, cibuli a česnek, vše nakrájíme na kostičky a přidáme do pánve spolu s worcestrovou omáčkou. Na pomalém stupni směs restujeme asi 10 minut. Dle chuti osolíme a opepříme, nakonec vmícháme petrželovou nať a zakryté udržujeme maso v teple.
3. V druhé větší pánvi s rozehřátým olejem opečeme na nudličky nakrájenou slaninu, poté přidáme na kostičky nakrájená rajčata a fazole i se šťávou. Šťávu necháme svařit na polovinu, poté ochutíme směs vinným octem, sekaným koriandrem, solí a pepřem.
4. Talíř obložíme masem, fazolemi a přidáme pečené brambory do kterých vložíme zakysanou smetanu. Zdobíme rozmarýnem.