25. dubna 2012

Postup

1. Brambory uvaříme ve slupce. Pak je necháme krátce zchladnout, oloupeme a nakrájíme na větší kousky.

2. V pánvi rozehřejeme olej. Přidáme pokrájené ančovičky, ocet, hořčici a med a mícháme, až se vše spojí v dresink. Sundáme z ohně a vmícháme kapary.

3. Do pánve s dresinkem přidáme nakrájené brambory, osolíme je a opepříme a promícháme. Doplníme na kousky nakrájeným uzeným lososem a posypeme bylinkami.

Ingredience

1000 g brambor (varný typ A)
4 lžíce olivového oleje
40 g ančoviček
1 lžíce bílého vinného octa
1/2 lžíce dijonské hořčice
1/2 lžíce medu
2 lžíce kaparů
sůl a barevný drcený pepř
200 g uzeného lososa
kopr a bylinky na dochucení