24. dubna 2016

Postup

1. Vepřovou pečeni očistíme a povrch nakrojíme tak, aby vznikla mřížka. V misce smícháme olej, nasekaný rozmarýn, mletou papriku, skořici a hřebíček. Připravenou vepřovou pečeni osolíme a důkladně potřeme marinádou.

2. Maso necháme v chladu marinovat, nejlépe do druhého dne. V pekáči rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm na větší kousky nakrájenou cibuli a česnek.

3. Vložíme marinovanou vepřovou pečeni a podlijeme ji vývarem. Ve vyhřáté troubě pečeme při 180 °C 70 minut. Pak teplotu zvýšíme a dopečeme doměkka a dozlatova. Během pečení přeléváme výpekem a podle potřeby podléváme. Podáváme s bramborovou kaší.

Ingredience

1500 g vepřové pečeně s kostí
5 lžic oleje
1-2 snítky rozmarýnu
1 lžíce mleté papriky
špetka skořice
špetka drceného hřebíčku
sůl
2 lžíce sádla
2 cibule
4 stroužky česneku
1000 ml vývaru