20. dubna 2011

Postup

1. Cibuli nakrájíme najemno, uzené maso na kostky, klobásu na kolečka. Sušené houby namočíme. Cibuli orestujeme na oleji, přidáme maso a klobásu. Krátce vše osmahneme, zaprášíme sladkou paprikou, podlijeme vodou a dusíme dopoloměkka.

2. Za stálého míchání zalijeme vývarem. Pak přidáme překrájené kysané zelí, vymačkané houby a polovinu brambor nakrájených na kostky. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme doměkka.

3. Před koncem vaření zahustíme polévku zbylými nastrouhanými bramborami a nakonec ji zjemníme smetanou. Krátce povaříme a podáváme.

Ingredience

1 velká cibule
200 g uzené krkovičky
200 g klobásy
50 g sušených hub
olej nebo sádlo
2 lžíce sladké papriky
750 ml zeleninového vývaru
500 g kysaného zelí
200 g brambor
sůl
mletý černý pepř
200 ml smetany