Ingredience80 g fazolí Nočky: |
1. Fazole namočíme do studené vody a přes noc necháme nabobtnat. Druhý den je slijeme, zalijeme čerstvou vodou a na mírném ohni vaříme asi 60 minut doměkka. Těsně před dovařením je osolíme.
2. Hovězí maso očistíme a v osolené vodě s bobkovým listem vaříme asi 80 minut.
3. Mezitím připravíme nočky. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno, šunku nakrájíme na malé kostičky a oboje dáme do misky. Přidáme rozkvedlané vejce a petrželku, vše dobře promícháme a směs zahustíme strouhankou tak, aby vzniklo husté těstíčko. V pánvi rozehřejeme olej, z těstíčka odkrajujeme lžičkou noky, vkládáme je do oleje a smažíme ze všech stran dozlatova. Vyjmeme a necháme okapat.
4. Cibuli oloupeme, mrkev očistíme. Cibuli nakrájíme na měsíčky a mrkev na tenké plátky. Kolečka salámu rozpůlíme, slaninu nakrájíme na kostičky.
5. Do vývaru s masem přidáme mrkev, cibuli, salám, slaninu a společně dovaříme doměkka. Pak maso vyjmeme, nakrájíme na kousky a vrátíme do polévky. Nakonec vmícháme scezené fazole a nočky.