20. dubna 2011

Postup

1. Fazole namočíme do studené vody a přes noc necháme nabobtnat. Druhý den je slijeme, zalijeme čerstvou vodou a na mírném ohni vaříme asi 60 minut doměkka. Těsně před dovařením je osolíme.

2. Hovězí maso očistíme a v osolené vodě s bobkovým listem vaříme asi 80 minut.

3. Mezitím připravíme nočky. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno, šunku nakrájíme na malé kostičky a oboje dáme do misky. Přidáme rozkvedlané vejce a petrželku, vše dobře promícháme a směs zahustíme strouhankou tak, aby vzniklo husté těstíčko. V pánvi rozehřejeme olej, z těstíčka odkrajujeme lžičkou noky, vkládáme je do oleje a smažíme ze všech stran dozlatova. Vyjmeme a necháme okapat.

4. Cibuli oloupeme, mrkev očistíme. Cibuli nakrájíme na měsíčky a mrkev na tenké plátky. Kolečka salámu rozpůlíme, slaninu nakrájíme na kostičky.

5. Do vývaru s masem přidáme mrkev, cibuli, salám, slaninu a společně dovaříme doměkka. Pak maso vyjmeme, nakrájíme na kousky a vrátíme do polévky. Nakonec vmícháme scezené fazole a nočky.

Ingredience

80 g fazolí
sůl
300 g předního hovězího masa
3 bobkové listy
1 malou cibuli
150 g mrkve
60 g salámu chorizo
80 g anglické slaniny

Nočky:
1 stroužek česneku
30 g šunky
1 vejce
1 lžíci sekané petrželky
asi 3 lžíce strouhanky
olej na smažení