20. dubna 2011

Postup

1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. V hrnci rozehřejeme máslo a cibuli s česnekem krátce orestujeme. Osolíme, opepříme, zalijeme asi 1 litrem vody a přivedeme k varu. Na mírném ohni vaříme asi 15 minut.

2. Na dno zapékací mísy položíme vrstvu chleba, posypeme ji nastrouhaným sýrem a pokračujeme, až je zapékací forma plná.

3. Naplněnou formu přelijeme cibulovým vývarem a vložíme do předem vyhřáté trouby. Zapékáme asi 15-20 minut (záleží na velikosti formy).

4. Hotovou sýrovou polévku ihned podáváme. Polévku můžeme připravit v jedné formě nebo každou porci zvlášť. Polévka musí být tak hustá, že v ní stojí lžíce.

Ingredience

4 cibule
1-2 stroužky česneku
2 lžíce másla
sůl
mletý bílý pepř
asi 400 g tmavého chleba
300 g tvrdého sýra (např. cantal)