20. dubna 2011

Postup

1. Hovězí maso očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli i česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Papriky, mrkev a řapíkatý celer očistíme a vše nakrájíme na kousky.

2. V hrnci rozehřejeme máslo a osmažíme na něm cibuli s česnekem. Přidáme maso a zaprášíme jej skořicí. Ochutíme harissou a solí, zalijeme asi 800 ml vody a přivedeme k varu. Pozvolna vaříme asi 40 minut. Pak přidáme mrkev, papriky, celer, sterilovaná rajčata a omyté meruňky. Společně vaříme, dokud nejsou všechny suroviny měkké.

3. Kuskus promícháme v misce s kurkumou a 1 lžičkou olivového oleje. Zalijeme asi 100 ml vroucí osolené vody. Promícháme, přiklopíme a necháme asi 10 minut odstát. Pak jej vidličkou zlehka načechráme. Hotovou polévku dochutíme solí, nalijeme do misek a do každé porce rozdělíme část kuskusu. Ozdobíme petrželkou a podáváme.

Ingredience

400 g předního hovězího masa
1 cibule
2 stroužky česneku
2 červené papriky
2 mrkve
3 stonky řapíkatého celeru
2 lžíce másla
½ lžičky skořice
1 lžička harissy
sůl
400 g sterilovaných loupaných rajčat
100 g sušených meruněk
100 g kuskusu
1 lžička kurkumy
olivový olej
petrželka na ozdobení