20. dubna 2011

Postup

1. Slepici očistíme, opláchneme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Přidáme jednu nakrájenou oloupanou mrkev, polovinu oloupaného celeru, půlku petržele, rozpůlenou cibuli, sůl, pepř a přivedeme k varu.

2. Ve chvíli kdy voda dosáhne silného varu, snížíme teplotu a vaříme stálým varem asi 2 hodiny.

3. Slepici vyndáme, maso obereme a nakrájíme. Zbylou zeleninu oloupeme a nakrájíme na nudličky. Na nudličky nakrájíme i očištěnou papriku a pórek. Houby opláchneme a nakrájíme na plátky.

4. Všechnu pokrájenou zeleninu, houby i maso vložíme do přecezeného vývaru a společně povaříme, dokud houby nezměknou.

Ingredience

1/2 větší slepice
2 mrkve
120 g celeru
1 petržel
1 cibule
sůl
1 lžička celého pepře
1/2 žluté papriky
100 g pórku
150 g čerstvých hub