20. dubna 2016

Postup

1. Květák očistíme, rozdělíme na růžičky, vložíme do osolené vody s octem a uvaříme doměkka. Ještě teplý květák promačkáme mačkadlem na brambory nebo nasekáme najemno.

2. Vychladlý květák dáme do mísy, přidáme vejce, strouhanku, čalamádu, nastrouhaný sýr, na kostičky nakrájený salám, nasekanou pažitku, vegetu. Osolíme a promícháme.

3. Plech vyložíme pečicím papírem, který potřeme olejem. Ze směsi vytvarujeme placičky, dáme je na plech a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 170 °C asi 15 minut. V polovině doby pečení placičky otočíme. Podáváme s různými dipy nebo zeleninovým salátem.

Ingredience

1 květák
sůl
1 lžíce octa
2 vejce
100 g strouhanky
150 g čalamády
200 g strouhaného sýra např. eidam
200 g měkkého salámu nebo šunky
1 svazek pažitky
1 lžička vegety
olej