15. dubna 2013

Postup

1. Pstruhy očistíme, omyjeme a osušíme. Osolíme je, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 3/4 hodiny odpočinout.

2. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Odleželé pstruhy obalíme v mouce. V pánvi rozehřejeme máslo a ryby se žampiony na něm opečeme. Přilijeme víno a necháme ho svařit.

3. Ve smetaně rozmícháme sardelovou pastu, přidáme ji s pepřem k rybám a povaříme do mírného zhoustnutí. Pstruhy s omáčkou rozdělíme na talíře, ozdobíme je bylinkou a plátky citronu. Podáváme s vařenou rýží nebo brambory.

Ingredience

4 vykuchaní pstruzi (po 250 g)
sůl
1 lžíce citronové šťávy
80 g žampionů
hladká mouka na obalení
50 g másla
100 ml bílého vína
200 ml smetany (12 %)
1 lžička sardelové pasty
celý barevný pepř
bylinky a plátky citronu na ozdobu