Ingredience8 filátek ze pstruha nebo 4 menší pstruzi |
1. Filátka pstruha pokapeme citronem. Z trochy vejce a solamylu rozmícháme hustou lepkavou kašičku, kterou ryby ze všech stran potřeme. Necháme je asi 20 minut odležet.
2. Brambory oloupeme a dáme vařit do osolené vody. Rukolu opláchneme, okapeme a krátce jí orestujeme na rozpuštěném másle. Odstavíme a necháme zchladnout.
3. Cuketu opláchneme a škrabkou z ní nahoblujeme dlouhé tenké plátky, které obtočíme okolo filátek. V pánvi nahřejeme tenkou vrstvu oleje a filátka pstruha na ní z obou stran opečeme. Osolíme, přendáme na pekáček a dáme do trouby rozpálené na 180 °C na 5 minut dopéct.
4. Uvařené brambory scedíme a propasírujeme přes jemné síto do kastrolu s rukolou. Naředíme smetanou a podle chuti přisolíme.
5. V misce smícháme jemně mleté mandle, utřený stroužek česnek, všechny bylinky, přilijeme olej, citronovou šťávu, přidáme hořčici a dobře promícháme. Podle chuti osolíme. Podáváme k rybě s rukolovou kaší.