15. dubna 2013

Postup

1. Citrony omyjeme, osušíme a ostrouháme z nich tenké nudličky kůry (bez spodní bílé vrstvy). Poté citrony rozkrojíme a vymačkáme z nich šťávu. Nalijeme ji do misky a vyšleháme s medem a olejem. Dle chuti glazuru osolíme a opepříme.

2. Ryby omyjeme, osušíme a uvnitř je osolíme. Rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem a potřeme shora glazurou. Pstruhy pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 10 minut.

3. Poté ryby obrátíme, potřeme opět glazurou a dopékáme ještě asi 10 minut. Ke konci pečení je posypeme proužky citronové kůry a petrželí. Pstruhy podáváme s vařenými brambory a mrkví.

Ingredience

2 chemicky neošetřené citrony
2 lžíce tekutého medu
60 ml olivového oleje
sůl a mletý černý pepř
4 pstruzi (vykuchaní)
2 lžíce nasekané ploché petržele