Ingredience4 vykuchaní pstruzi (po 200 g) |
1. Vykuchané pstruhy dobře omyjeme a osušíme. Na povrchu i uvnitř je osolíme, pokapeme šťávou z jednoho citronu. Necháme asi 15 minut v chladu odležet.
2. Cibuli oloupeme, nasekáme najemno a dáme do misky. Petrželku opláchneme a vytřepeme z ní vodu. Pak ji nasekáme nadrobno, přidáme k cibuli a dobře promícháme.
3. Pstruhy potřeme olejem a cibulovou směsí, kterou k rybě přitiskneme. Položíme je na rozehřátý gril a po obou stranách grilujeme asi 15-20 minut.
4. Zbylý citron nakrájíme na kolečka a ogrilujeme společně s rybami. Ryby můžeme připravit i na grilovací pánvi, kterou vytřeme olejem. Pstruhy ozdobíme citronem, bylinkou a podáváme s bramborami a zeleninou nebo s chlebem.