15. dubna 2013

Postup

1. Maso očistíme, osolíme a opepříme. Rozkrájíme ho na menší kousky a opečeme je v pánvi na rozehřátém oleji (cca 2 minuty z každé strany). Maso poté vyjmeme a uchováme v teple.

2. Do pánve nasypeme cukr a necháme ho zkaramelizovat. Pak přilijeme víno a svaříme do zhoustnutí.

3. Pomeranče oloupeme, rozdělíme na měsíčky a zbavíme je tenkých slupek. Dužinu pomerančů rozdělíme na talíře. Přidáme vyloupnutá jadérka z granátového jablka a omytý polníček. Nakonec doplníme kousky opečeného pstruha a saláty zakápneme svařeným cukrem s vínem.

Ingredience

300 g filetu ze pstruha
sůl a mletý černý pepř
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce krupicového cukru
100 ml kvalitního bílého vína
4 velké pomeranče
1 granátové jablko
50 g polníčku