14. dubna 2016

Postup

1. Chřest oloupeme, odkrojíme zdřevnatělé konce a krátce ho povaříme s osolené vodě. Pak ho propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat.

2. Rýži propláchneme a necháme okapat. Šalotku nasekáme najemno. Ve větším kastrolu rozehřejeme olej a rýži orestujeme. Přidáme šalotku, šafrán, zalijeme vínem a vývarem a necháme pozvolna vařit. Podle potřeby přiléváme vývar.

3. Panchettu nakrájíme na kousky a na pánvi krátce orestujeme. Přidáme na kousky nakrájený chřest, hrášek a nasekaný česnek. Přisypeme připravenou rýži, přidáme nastrouhaný parmazán a promícháme.

4. Nakonec zlehka vmícháme máslo, osolíme a opepříme. Hotové rizoto rozdělíme na talíře a doplníme rukolou.

Ingredience

250 g zeleného chřestu
sůl
400 g kulatozrnné rýže
2 šalotky
2 lžíce olivového oleje
špetka šafránu
100 ml bílého vína
300 ml zeleninového vývaru
80 g pancetty
100 g mraženého hrášku
2 stroužky česneku
100 g parmazánu
80 g másla
mletý černý pepř
1 hrst rukoly