12. dubna 2016

Postup

1. Ve velké pánvi opékejte krůtí stehna na jedné lžíci olivového oleje, dokud nezískají jemně propečený nádech. Mělo by to trvat okolo 8 minut. Osolte, opepřete a odložte krůtí maso na talíř.

2. Do stejné pánve přidejte druhou lžíci olivového oleje a restujte česnek, cibuli, oregano a chilli papričku tak dlouho, dokud cibule nezměkne (taktéž kolem osmi minut). Přidejte rajče a skořici, průběžně míchejte dokud rajče nepustí št’ávu. Vrat’te krůtí stehna zpět do pánve, přidejte tmavé pivo a vodu, přived’te k varu. Přikryjte pokličkou, snižte plamen a nechte pomalu vařit, dokud stehna nezměknou, tj. 1 hodinu. Po půlhodině nezapomeňte obrátit krůtí stehna na druhou stranu. Po hodině maso vyndejte a nechte zchladnout na talíři. Jakmile trochu vychladne, natrhejte maso.

3. Mezitím vyndejte z omáčky skořici a stroužek oregana a přived’te omáčku k varu. Nechte bublat zhruba 12 minut, dokud se objem omáčky nezmenší na 1/3 šálku. Jakmile toho docílíte, rozmixujte omáčku a přidejte do ní natrhaná krůtí stehna. Osolte a opepřete.

4. V troubě (na 180 °C) ohřejte tortilly a na každou dejte 1-2 lžíce krůtích stehen s omáčkou, posypte sezamovými semínky, cibulí a koriandrem. Servírujte s limetkou na okraji.

Tento recept pro všechny milovníky krůtího masa připravila food cosmobloggerka Irena z blogu BohemianFoodie.com

Více receptů naleznete na www.love-beer.cz.

Ingredience

1 kg krůtích vykostěných stehen
2 lžíce olivového oleje
1 střední najemno nasekaná cibule
4 stroužky najemno nakrájeného česneku
oregano dle chuti
1 chilli paprička
1 střední rajče, rozkrájené na kostičky
1 tyčinka skořice
330 ml tmavého piva
1 šálek vody
sůl a pepř
12 kukuřičných nebo pšeničných tortill

Na ozdobu:
2 lžíce pražených sezamových semínek
hrst čerstvého koriandru
1 malá cibule najemno nasekaná
1 limetka