Ingredience1 kg krůtích vykostěných stehen Na ozdobu: |
1. Ve velké pánvi opékejte krůtí stehna na jedné lžíci olivového oleje, dokud nezískají jemně propečený nádech. Mělo by to trvat okolo 8 minut. Osolte, opepřete a odložte krůtí maso na talíř.
2. Do stejné pánve přidejte druhou lžíci olivového oleje a restujte česnek, cibuli, oregano a chilli papričku tak dlouho, dokud cibule nezměkne (taktéž kolem osmi minut). Přidejte rajče a skořici, průběžně míchejte dokud rajče nepustí št’ávu. Vrat’te krůtí stehna zpět do pánve, přidejte tmavé pivo a vodu, přived’te k varu. Přikryjte pokličkou, snižte plamen a nechte pomalu vařit, dokud stehna nezměknou, tj. 1 hodinu. Po půlhodině nezapomeňte obrátit krůtí stehna na druhou stranu. Po hodině maso vyndejte a nechte zchladnout na talíři. Jakmile trochu vychladne, natrhejte maso.
3. Mezitím vyndejte z omáčky skořici a stroužek oregana a přived’te omáčku k varu. Nechte bublat zhruba 12 minut, dokud se objem omáčky nezmenší na 1/3 šálku. Jakmile toho docílíte, rozmixujte omáčku a přidejte do ní natrhaná krůtí stehna. Osolte a opepřete.
4. V troubě (na 180 °C) ohřejte tortilly a na každou dejte 1-2 lžíce krůtích stehen s omáčkou, posypte sezamovými semínky, cibulí a koriandrem. Servírujte s limetkou na okraji.
Tento recept pro všechny milovníky krůtího masa připravila food cosmobloggerka Irena z blogu BohemianFoodie.com
Více receptů naleznete na www.love-beer.cz.