11. dubna 2016
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Na omáčku nakrájíme cibuli na osminky a orestujeme je na másle. Přilijeme víno a svaříme ho na polovinu. Pak přilijeme vývar a opět necháme zredukovat. Podle chuti osolíme a opepříme.

2. Cibuli nakrájíme najemno a housku na malé kostičky. Vše vložíme do misky, přidáme mleté maso, vejce, smetanu a ochutíme paprikou, hořčicí, solí a pepřem. Důkladně promícháme.

3. Z masové hmoty vytvarujeme menší karbanátky, které osmažíme po obou stranách na rozpáleném oleji. Necháme je okapat na papírovém ubrousku a podáváme s cibulovou omáčkou.

Ingredience

1 cibule
1 houska
600 g vepřového mletého masa
1 vejce
50 ml smetany
1 lžička mleté papriky
1 lžička hořčice
sůl
mletý černý pepř
olej na smažení
Omáčka:
3 cibule
50 g másla
150 ml červeného vína
150 ml zeleninového vývaru