4. dubna 2016

Postup

1. Sýry a salám nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Pomeranč oloupeme, vykrájíme dílky a přidáme ho k sýrům.

2. Ledový salát opláchneme, necháme okapat a natrháme na kousky. Papriku očistíme a nakrájíme na nudličky. Rukolu opláchneme a necháme okapat. Vše přidáme do mísy k sýrům a zlehka promícháme.

3. Zakysanou smetanu a majonézu promícháme s nasekanou pažitkou. Ochutíme solí, cukrem a pepřem. Salát přelijeme dresinkem a podáváme.

Ingredience

200 g ementálu
100 g nivy
100 g šunkového salámu
1 pomeranč
½ hlávky ledového salátu
šťáva z půlky citronu
1 červená paprika
hrst rukoly
Dresink:
100 g zakysané smetany
100 g majonézy
1 lžíci nasekané pažitky
sůl
cukr
mletý černý pepř