7. dubna 2016

Postup

1. Chřest oloupeme a povaříme ho asi 5 minut ve vodě ochucené cukrem a solí. Uvařený chřest ihned ochladíme pod studenou tekoucí vodu, aby neztratil barvu a zůstal křehký.

2. Rybí filet rozkrojíme na osm plátků, které osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném oleji po obou stranách. Pak na pánvi opečeme také cherry rajčátka a citron nakrájený na plátky. Rybu, rajčátka a plátky citronu vyndáme z pánve a uchováváme v teple.

3. Do výpeku v pánvi přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kapary a krátce orestujeme. Přilijeme dezertní víno a krátce prohřejeme. Sundáme z ohně a vmícháme usekanou bazalku.

4. V druhé pánvi rozpustíme máslo a prohřejeme na něm připravený chřest. Podáváme ho s opečenými rajčátky jako přílohu k rybím plátkům, které přelijeme šťávou se směsí kaparů a červené cibule.

Ingredience

500 g zeleného chřestu
sůl
1/2 lžičky krupicového cukru
800 g filetu z mořské ryby
mletý černý pepř
2 lžíce olivového oleje
100 g cherry rajčátek
1 bio citron
1 červená cibule
2 lžíce kaparů
50 ml dezertního vína (např. marsala)
1 snítka bazalky
2 lžíce másla