Ingredience500 g zeleného chřestu |
1. Chřest oloupeme a povaříme ho asi 5 minut ve vodě ochucené cukrem a solí. Uvařený chřest ihned ochladíme pod studenou tekoucí vodu, aby neztratil barvu a zůstal křehký.
2. Rybí filet rozkrojíme na osm plátků, které osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném oleji po obou stranách. Pak na pánvi opečeme také cherry rajčátka a citron nakrájený na plátky. Rybu, rajčátka a plátky citronu vyndáme z pánve a uchováváme v teple.
3. Do výpeku v pánvi přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kapary a krátce orestujeme. Přilijeme dezertní víno a krátce prohřejeme. Sundáme z ohně a vmícháme usekanou bazalku.
4. V druhé pánvi rozpustíme máslo a prohřejeme na něm připravený chřest. Podáváme ho s opečenými rajčátky jako přílohu k rybím plátkům, které přelijeme šťávou se směsí kaparů a červené cibule.