3. dubna 2016

Postup

1. Dýní očistíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Cherry rajčátka omyjeme a rozpůlíme.

2. Ve větší pánvi na oleji krátce orestujeme nakrájenou dýni s cibulí. Osolíme, opepříme a osladíme cukrem. Zalijeme pivem a dusíme 10 minut. Pak přidáme očištěné fazolky a rajčátka. Dusíme ještě dalších 10 minut. Nakonec vmícháme máslo.

3. Maso nakrájíme na čtyři stejné plátky. Osolíme je a opepříme a zprudka orestujeme z obou stran v pánvi na oleji. Maso přendáme do zapékací misky a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 10 minut. Hotové maso podáváme se zeleninou.

Ingredience

500 g dýně hokaido
1 červená cibule
200 g cherry rajčátek
olivový olej na opečení
sůl a čerstvě mletý černý pepř
2 lžíce krupicového cukru
400 ml světlého piva
150 g zelených fazolek
80 g másla
800 g hovězí roštěné