2. dubna 2016

Postup

1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Scedíme je a necháme trochu zchladnout. Pak je oloupeme a najemno nastrouháme do mísy.

2. K bramborám přidáme rozdrobený sýr, citronovou šťávu, nadrobno nasekanou cibuli, vejce a pažitku. Směs osolíme, opepříme a propracujeme. Pak ji uložíme do lednice zatuhnout.

3. Jogurt promícháme s olejem a koprem. Dochutíme ho solí a pepřem a necháme vychladit.

4. Z bramborové hmoty vytvarujeme menší placičky a na oleji v pánvi je usmažíme dozlatova. Podáváme je s jogurtovým dipem.

Ingredience

Bramborové placičky:
750 g moučných brambor
150 g balkánského sýra nebo fety
2 lžíce citronové šťávy
1 cibule
1 vejce
hrst sekané pažitky
sůl a mletý černý pepř
olivový olej
Jogurtový dip:
250 g bílého jogurtu
1-2 lžíce olivového oleje
hrst sekaného kopru
sůl a mletý černý pepř