30. března 2012
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Žebra opláchneme ve studené vodě a dáme do hrnce. Zalijeme je 2 litry vody a přivedeme k varu. Pak snížíme teplotu na polovinu a vaříme zvolna asi půl hodiny. Během varu sbíráme pěnu.

2. Mezitím nasucho osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli s plátky zázvoru. Nasypeme do vývaru, přidáme badyán, cukr, sůl a vaříme zvolna další 2 hodiny.

3. Nudle si připravíme podle návodu na obalu. Hotový vývar scedíme a přivedeme znovu k varu. Syrové maso nakrájíme na velmi tenké plátky nebo proužky (aby se lépe krájelo, můžeme ho dát na 30 minut do mrazáku) a pak ho rozdělíme do misek. Přidáme rýžové nudle, na nudličky nakrájenou jarní cibulku a tenká kolečka cibule, kroužky chilli papričky, nahrubo pokrájený koriandr a výhonky.

4. Nakonec do misek nalijeme vroucí vývar a podle chuti si každý může do polévky přidat rybí nebo hoisin omáčku. Na stole by také neměla chybět limetka.

Ingredience

Vývar:
500 g hovězího žebra
1 cibule
kousek zázvoru (3 cm)
5 hvězdiček badyánu
1 lžička soli
1 lžička krupicového cukru
Polévka:
250 g plochých rýžových nudlí
3 jarní cibulky
1 cibule
1 chilli paprička
10 snítek koriandru
300 g hovězí svíčkové nebo roštěnce
100 g výhonků mungo (nebo sójových)
1 limetka