30. března 2012

Postup

1. Vaječné nudle uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme je, necháme okapat a dáme stranou.

2. Houby a zeleninu očistíme, opláchneme a nakrájíme na menší kousky. V pánvi wok rozehřejeme olej a přidáme nakrájenou zeleninu i houby. Zprudka vše osmahneme a přidáme očistěné krevety. Ještě vše krátce orestujeme.

3. Uvařené nudle přidáme do woku k zelenině a krevetám. Dochutíme omáčkou hoisin, chilli a sójovou omáčkou a rýžovým vínem. Promícháme a zprudka orestujeme. Podle chuti osolíme.

4. Buráky nasucho opražíme a nasekáme. Hotové nudle rozdělíme do misek, posypeme buráky, výhonky a nakrájenou pažitkou.

Ingredience

400 g vaječných nudlí
sůl
50 g hub shitake
1 mrkev
2 jarní cibulky
1 chilli paprička
3 stroužky česneku
4 lžíce oleje
300 g čerstvých krevet
2 lžíce omáčky hoisin
2 lžíce chilli omáčky
2 lžíce sójové omáčky
50 ml rýžového vína
50 g buráků
hrst hráškových výhonků
pažitka