30. března 2012

Postup

1. Rýžové nudle namočíme na 30 minut do studené vody. Maso nakrájíme na nudličky a promícháme se sójovou omáčkou. Chilli papričky a česnek nasekáme nadrobno. Jarní cibulky a pažitku nakrájíme na nudličky. Tamarindovou pastu smícháme s rybí omáčkou a třtinovým cukrem.

2. V pánvi wok zahřeme olej, orestujeme na něm kuřecí maso a vyndáme ho na talíř. Ve stejném oleji usmažíme vejce, mírně je osolíme a omeletu vařečkou roztrháme na malé kousíčky. Přidáme usekané chilli papričky, česnek, jarní cibulku a pažitku.

3. Do pánve vrátíme kuřecí maso a přidáme slité nudle. Vše zalijeme směsí z tamarindu a rybí omáčky, kapkou vody a krátce zprudka povaříme. Podáváme s oříšky, limetkou a koriandrem.

Ingredience

250 g rýžových plochých nudlí
300 g kuřecího masa
2 lžíce sójové omáčky
2 chilli papričky
4 stroužky česneku
4 jarní cibulky
1 svazek pažitky
1 lžíce tamarindové pasty
4 lžíce rybí omáčky
2 lžíce hnědého třtinového cukru
4 lžíce arašídového oleje
2 vejce
sůl
4 lžíce nasekaných nesolených burských oříšků
2 limetky
čerstvý koriandr