Ingredience250 g rýžových plochých nudlí |
1. Rýžové nudle namočíme na 30 minut do studené vody. Maso nakrájíme na nudličky a promícháme se sójovou omáčkou. Chilli papričky a česnek nasekáme nadrobno. Jarní cibulky a pažitku nakrájíme na nudličky. Tamarindovou pastu smícháme s rybí omáčkou a třtinovým cukrem.
2. V pánvi wok zahřeme olej, orestujeme na něm kuřecí maso a vyndáme ho na talíř. Ve stejném oleji usmažíme vejce, mírně je osolíme a omeletu vařečkou roztrháme na malé kousíčky. Přidáme usekané chilli papričky, česnek, jarní cibulku a pažitku.
3. Do pánve vrátíme kuřecí maso a přidáme slité nudle. Vše zalijeme směsí z tamarindu a rybí omáčky, kapkou vody a krátce zprudka povaříme. Podáváme s oříšky, limetkou a koriandrem.