30. března 2012

Postup

1. Mrkev, cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na měsíčky, česnek na plátky a mrkev na nudličky. Brokolici očistíme a rozebereme na menší růžičky. Čínské zelí nakrájíme na nudličky.

2. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm nejdříve mrkev. Pak postupně přidáme cibuli, česnek, brokolici, baby kukuřici a fazolky. Zeleninu restujeme asi 15 minut.

3. Nakonec vmícháme zelí a dochutíme ústřicovou nebo rybí omáčkou, solí a cukrem. Thajskou zeleninovou směs můžeme podávat např. s nakládanými chilli papričkami.

Ingredience

200 g mrkve
2 červené cibule
5 stroužků česneku
200 g brokolice
200 g čínského zelí
4 lžíce olivového oleje
150 g klásků baby kukuřice
150 g zelených fazolek
ústřicová nebo rybí omáčka na dochucení
sůl
1 lžíce třtinového cukru