30. března 2012

Postup

1. Plátky rýžového papíru necháme nabobtnat dle návodu na obalu. Pak je necháme vychladnout na papírové utěrce. Rýžové nudle připravíme dle návodu na obalu. Necháme je okapat a nasekáme je na kousky asi 5 cm dlouhé.

2. Kuřecí prsa natrháme na "vlásky". Mrkev, papriku a okurku očistíme. Vše nakrájíme na tenké delší nudličky. Rýžové nudle, maso a zeleninu vložíme do mísy. Přidáme bylinky a vše promícháme.

3. Na plátky rýžového papíru rozdělíme připravenou směs a zabalíme je. Závitky necháme v lednici přes noc vychladit.

4. Chilli papričku zbavíme semínek a nasekáme. Vložíme ji do misky a zalijeme rybí omáčkou a rýžovám octem. Přidáme trochu limetkové šťávy. Vše promícháme. Závitky při servírování namáčíme do omáčky.

Ingredience

100 g rýžového papíru
50 g rýžových nudlí
200 g vařených kuřecích prsou
1 mrkev
1 červená paprika
1/2 okurky
2 lžíce sekané máty
hrst sekaného koriandru
1 chilli paprička
100 ml rybí omáčky
50 ml rýžového octa
trochu limetkové šťávy