30. března 2012

Postup

1. Nudle namočíme do vlažné vody a necháme bobtnat. V hrnci zahřejeme olej a vsypeme podrcený česnek, nastrouhaný zázvor, nakrájenou chilli papričku a vše krátce orestujeme. Přidáme očištěné houby a restujeme je asi 2 minuty. Zalijeme vínem a minutu prudce vaříme. Pak přidáme rybí omáčku a zalijeme vývarem.

2. Do vývaru vložíme na nudličky nakrájený kadeřávek (můžeme nahradit kapustou). Přivedeme k varu a vaříme, až kadeřávek změkne. Pak do polévky vložíme krevety a hráškové lusky a vaříme 2 minuty.

3. Nudle scedíme a rozdělíme je do misek. Přidáme listy špenátu, nakrájenou jarní cibulku a zalijeme horkou polévkou. Povrch zakápneme limetkovou šťávou.

Ingredience

200 g rýžových nudlí
1 lžíci sezamového oleje
3 stroužky česneku
20 g nastrouhaného zázvoru
1 chilli papričku
200 g hlívy ústřičné
200 ml čínského rýžového vína nebo bílého vína
2 lžíce rybí omáčky
1 l vody
2 listy kadeřávku
100 g hráškových lusků
200 g očištěných krevet
hrst baby špenátu
1 jarní cibulku
1 limetku