Ingredience200 g rýžových nudlí |
1. Nudle namočíme do vlažné vody a necháme bobtnat. V hrnci zahřejeme olej a vsypeme podrcený česnek, nastrouhaný zázvor, nakrájenou chilli papričku a vše krátce orestujeme. Přidáme očištěné houby a restujeme je asi 2 minuty. Zalijeme vínem a minutu prudce vaříme. Pak přidáme rybí omáčku a zalijeme vývarem.
2. Do vývaru vložíme na nudličky nakrájený kadeřávek (můžeme nahradit kapustou). Přivedeme k varu a vaříme, až kadeřávek změkne. Pak do polévky vložíme krevety a hráškové lusky a vaříme 2 minuty.
3. Nudle scedíme a rozdělíme je do misek. Přidáme listy špenátu, nakrájenou jarní cibulku a zalijeme horkou polévkou. Povrch zakápneme limetkovou šťávou.