1. dubna 2016

Postup

1. Cibuli i fenykl očistíme a nakrájíme na měsíčky. Petrželku opereme, osušíme a nasekáme. Fenyklovou nať omyjeme a odložíme na později.

2. Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obale. Scedíme je a necháme okapat.

3. V pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a orestujeme v ní cibuli s fenyklem. Přidáme mleté maso a opečeme jej dohněda. Směs osolíme, opepříme, zalijeme vínem a svaříme jej na polovinu. Pak přilijeme smetanu a sýr a krátce povaříme.

4. Na závěr vmícháme těstoviny a nasekanou petrželku a vše prohřejeme. Fenyklové těstoviny s mletým masem rozdělíme na talíře, posypeme hoblinkami parmazánu a ozdobíme fenyklovou natí.

Ingredience

1 červená cibule
2 bulvy fenyklu
5 snítek petrželky
300 g těstovin (rigatoni)
sůl
olivový olej
400 g mletého vepřového masa
mletý černý pepř
100 ml bílého vína
100 ml smetany
80 g smetanového sýra
60 g parmazánu na posypání