Ingredience1 králík |
1. Králíka očistíme, omyjeme a rozdělíme na porce. Slaninu nakrájíme na klínky a maso prošpikujeme. Osolíme, pokmínujeme, vložíme do pekáčku a přidáme celé koření.
2. Cibuli a mrkev oloupeme. Cibuli nakrájíme na měsíčky a mrkev na plátky. Česnek rozdělíme na stroužky, ale neloupeme je. Všechnu zeleninu přisypeme do pekáče, podlijeme vodou a přidáme sádlo.
3. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 45 minut. Pak přidáme nasekané bylinky a dopékáme 15 minut dozlatova. Během pečení přeléváme maso výpekem a podle potřeby podléváme vodou.
4. Nakonec vypečenou šťávu zjemníme máslem. Králíka přelijeme výpekem a podáváme s vařenými bramborami.