30. března 2016

Postup

1. Králíka očistíme, omyjeme a rozdělíme na porce. Slaninu nakrájíme na klínky a maso prošpikujeme. Osolíme, pokmínujeme, vložíme do pekáčku a přidáme celé koření.

2. Cibuli a mrkev oloupeme. Cibuli nakrájíme na měsíčky a mrkev na plátky. Česnek rozdělíme na stroužky, ale neloupeme je. Všechnu zeleninu přisypeme do pekáče, podlijeme vodou a přidáme sádlo.

3. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 45 minut. Pak přidáme nasekané bylinky a dopékáme 15 minut dozlatova. Během pečení přeléváme maso výpekem a podle potřeby podléváme vodou.

4. Nakonec vypečenou šťávu zjemníme máslem. Králíka přelijeme výpekem a podáváme s vařenými bramborami.

Ingredience

1 králík
150 g slaniny
sůl
1/2 lžičky kmínu
10 zrnek celého pepře
6 zrnek nového koření
4 bobkové listy
1 velká cibule
1 mrkev
1 malá palička česneku
2 lžíce sádla
1 lžíce najemno nasekaných bylinek (tymián, rozmarýn, šalvěj)
2 lžíce másla