6. dubna 2016

Postup

1. Bulgur nasypeme do misky, zalijeme horkým vývarem, zakryjeme a necháme alespoň 15 minut nabobtnat. Špenát opereme a necháme okapat.

2. V misce promícháme olivový olej, sůl, pepř a vinný ocet. Očištěnou pažitku, mátu a petrželku pokrájíme najemno. Oloupanou šalotku nakrájíme na nudličky, omyté a očištěné ředkvičky na plátky. Hrášek scedíme a necháme okapat.

3. Všechnu zeleninu vložíme do mísy, přidáme bulgur a ochutíme dresinkem. Lehce promícháme a podáváme.

Ingredience

200 g bulguru
500 ml zeleninového vývaru
200 g čerstvého špenátu
100 ml olivového oleje
sůl a mletý černý pepř
3 lžíce vinného octa
hrst pažitky
8 lístků máty
hrst hladkolisté petrželky
2 šalotky
1 svazek ředkviček
200 g sterilovaného hrášku