29. března 2016

Postup

1. Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Přendáme ji do misky a přimícháme mleté maso, lístečky tymiánu, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a tvoříme menší kuličky, které vložíme do zapékací mísy.

2. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Orestujeme ji v pánvi na oleji. Pak přidáme prolisovaný česnek, sterilovaná rajčata a pokrájené olivy. Ochutíme solí, pepřem a oreganem a krátce povaříme.

3. Omáčku přilijeme do zapékací mísy k masovým kuličkám. Vložíme ji do trouby a pečeme při 200 °C asi 15 minut. Těstoviny připravíme dle návodu na obalu a podáváme s masovými kuličkami a omáčkou.

Ingredience

1 šalotka
400 g mletého vepřového masa
4 snítky tymiánu
sůl a mletý černý pepř
1 cibule
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
400 g krájených rajčat z konzervy
50 g černých oliv
čerstvé oregano
200 g těstovin