29. března 2011
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Čekanku rozebereme na jednotlivé listy. Stejně jako rajčátka je opláchneme a necháme okapat. Lososa a krevety očistíme. Vejce rozklepneme do misky, přidáme smetanu, sůl, pepř i nasekanou petrželku a dobře vše rozkvedláme.

2. Z těsta vyválíme tenký kulatý plát a vyložíme jím crisp talíř tak, aby ho okraj těsta převyšoval asi o 1 centimetr. Těsto na dně propícháme vidličkou.

3. Na připravený korpus rozprostřeme listy čekanky, rajčátka, kousky lososa a krevety. Zalijeme je smetanovou zálivkou a posypeme nastrouhaným sýrem. Okraje těsta, které převyšují talíř, stočíme dovnitř do talíře a potřeme je rozšlehaným vejcem. Koláč vložíme do mikrovlnné trouby a nastavíme program crisp. Quiche pečeme asi 20 minut dozlatova.

Ingredience

1 puk čekanky
100 g cherry rajčátek
200 g lososa
100 g krevet
2 vejce
150 ml smetany (12 %)
sůl
mletý bílý pepř
1 lžíce nasekané petrželky
250 g listového těsta
100 g strouhaného tvrdého sýra
1 vejce na potření