29. března 2011
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Do mísy nasypeme mouku, přidáme k ní změklé máslo, vejce, trochu soli, cukr, mléko a uhněteme vláčné těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme ho asi 30 minut odpočinout v chladu.

2. Růžičkovou kapustu očistíme a povaříme ji ve vroucí osolené vodě asi 5 minut. Pak je scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a překrájíme je na půl. Cibule oloupeme, rozpůlíme a podélně nakrájíme. Oloupaný česnek nasekáme nadrobno.

3. Cibuli s česnekem orestujeme v pánvi na másle. Přidáme kapustu a směs prohřejeme. Dochutíme solí, pepřem a tymiánem. V míse promícháme ricottu se zakysanou smetanou a vejci.

4. Kulatou formu vymažeme tukem. Těsto vyválíme na tenký plát, přendáme ho do formy a propícháme ho vidličkou. Osmahlou zeleninu rozložíme na těsto a zalijeme ji ricottovou směsí. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 40 minut. Vychladlý quiche nakrájíme a podáváme ozdobený tymiánem.
 

Ingredience

Těsto:
400 g hladké mouky
150 g másla
1 vejce
sůl
1 lžička cukru
100 ml mléka
Náplň:
350 g růžičkové kapusty
sůl
3 červené cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce másla
mletý černý pepř
snítky tymiánu + na ozdobu
150 g ricotty
150 g zakysané smetany
3 vejce
tuk na vymazání