Ingredience300 g hladké mouky |
1. Z prosáté mouky, vajec, másla nakrájeného na kousky, 3 lžic vody a špetky soli vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které zabalíme do fólie a uložíme do chladničky.
2. Mezitím připravíme náplň. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na proužky, dáme ji do pánve, přidáme cibuli a pomalu osmažíme dozlatova.
3. Koláčovou formu vyložíme pečicím papírem. Těsto rozválíme na pomoučněném vále na plát silný asi 4 mm, vložíme ho do formy. Vytvarujeme vyšší okraj a dno propícháme vidličkou.
4. Osmaženou cibuli rovnoměrně rozdělíme na těsto ve formě. V misce smícháme smetanu s vejci, čedarem, lučinou, hořčicí, pažitkou a utřeným česnekem. Směs lehce osolíme, opepříme, nalijeme na koláč a poklademe rajčátky. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 40 minut dozlatova.