29. března 2011

Postup

1. Z prosáté mouky, vajec, másla nakrájeného na kousky, 3 lžic vody a špetky soli vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které zabalíme do fólie a uložíme do chladničky.

2. Mezitím připravíme náplň. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na proužky, dáme ji do pánve, přidáme cibuli a pomalu osmažíme dozlatova.

3. Koláčovou formu vyložíme pečicím papírem. Těsto rozválíme na pomoučněném vále na plát silný asi 4 mm, vložíme ho do formy. Vytvarujeme vyšší okraj a dno propícháme vidličkou.

4. Osmaženou cibuli rovnoměrně rozdělíme na těsto ve formě. V misce smícháme smetanu s vejci, čedarem, lučinou, hořčicí, pažitkou a utřeným česnekem. Směs lehce osolíme, opepříme, nalijeme na koláč a poklademe rajčátky. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 40 minut dozlatova.

Ingredience

300 g hladké mouky
2 vejce
160 g másla
sůl
mouka na vál
Náplň:
5 cibulí
150 g slaniny
200 ml smetany
3 vejce
100 g nastrouhaného čedaru
1 lučina (120 g)
1 lžíce hořčice
4 lžíce nasekané pažitky
2 stroužky česneku
mletý černý pepř
100 g cherry rajčátek