29. března 2011

Postup

1. Pórek propláchneme studenou vodou a nakrájíme na kolečka. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme máslo a pórek krátce orestujeme. Přisypeme žampiony, osolíme je a opepříme, promícháme s pórkem a znovu krátce osmažíme. Směs odstavíme a necháme ji zchladnout.

2. Sýr nastrouháme najemno. Vejce smícháme s creme fraîche, přidáme polovinu nastrouhaného sýra a zchladlou směs. Vše promícháme.

3. Formu na koláč vymažeme máslem a vtlačíme do ní těsto na quiche. Seřízneme okraje a propícháme dno vidličkou. Směs nalijeme do připravené formy a posypeme zbylým nastrouhaným sýrem. Troubu předehřejeme na 190 oC a koláč pečeme asi 40 minut dozlatova.

Ingredience

2 pórky
150 g hnědých žampionů
2 lžíce másla
sůl
mletý černý pepř
150 g ementálu
2 vejce
250 g creme fraîche
1 balení těsta na quiche