Ingredience200 g mozzarely |
1. Mozzarelu nakrájíme na kousky, dáme do misky, pokapeme pestem a dobře promícháme. Vajíčka vložíme do kastrůlku s vodou a přivedeme k varu. Vajíčka uvaříme natvrdo (asi 5 minut), pak je zchladíme ve studené vodě a oloupeme.
2. Bagetu nakrájíme na kostičky a opečeme dokřupava na plechu v rozpálené troubě. Šalotku nakrájíme na tenká kolečka.
3. Listové saláty dáme do mísy, přidáme šalotku a zakapeme citronovou šťávou. Osolíme, opepříme, přelijeme olejem a opatrně promícháme.
4. Ochucený salát rozdělíme do misek. Na salátovou směs přidáme sušená rajčata, nakrájená křepelčí vajíčka, mozzarelu marinovanou v pestu a olivy. Nakonec salát posypeme opečenými krutony.