24. března 2011

Postup

1. Mozzarelu nakrájíme na kousky, dáme do misky, pokapeme pestem a dobře promícháme. Vajíčka vložíme do kastrůlku s vodou a přivedeme k varu. Vajíčka uvaříme natvrdo (asi 5 minut), pak je zchladíme ve studené vodě a oloupeme.

2. Bagetu nakrájíme na kostičky a opečeme dokřupava na plechu v rozpálené troubě. Šalotku nakrájíme na tenká kolečka.

3. Listové saláty dáme do mísy, přidáme šalotku a zakapeme citronovou šťávou. Osolíme, opepříme, přelijeme olejem a opatrně promícháme.

4. Ochucený salát rozdělíme do misek. Na salátovou směs přidáme sušená rajčata, nakrájená křepelčí vajíčka, mozzarelu marinovanou v pestu a olivy. Nakonec salát posypeme opečenými krutony.

Ingredience

200 g mozzarely
2 lžíce bazalkového pesta
4 vajíčka
1 malá bageta
300 g směsi listových salátů (radicchio, frisée, lollo biondo, rukola )
1 šalotka
šťáva z 1/2 citronu
sůl a mletý černý pepř
50 ml olivového oleje
100 g sušených rajčat
100 g černých oliv