24. března 2011

Postup

1. Vejce uvaříme ve vodě na hniličko. Zchladíme je studenou vodou, oloupeme a překrojíme napůl.

2. Fazole vyklopíme do sítka a necháme okapat nálev. Pak je vsypeme do mísy.

3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké měsíčky, rajčátka opláchneme a rozkrájíme na čtvrtinky. Avokáda oloupeme, zbavíme pecky, nakrájíme podélně na plátky a ihned pokapeme citronovou šťávou, aby nezačala hnědnout. Lístečky koriandru otrháme od stopek a společně s chilli papričkou nasekáme.

4. K fazolím přidáme cibuli, rajčátka, avokádo, koriandr a chilli papričku. Vše zakapeme olivovým olejem a citronovou šťávou, osolíme, opepříme a promícháme. Salát necháme vychladit. Při servírování doplníme každou porci rozkrojeným vajíčkem.

Ingredience

4 vejce
2 konzervy červených fazolí ve slaném nálevu
1 větší červená cibule
200 g cherry rajčátek
2 zralá avokáda
1 citron
několik snítek koriandru
1 chilli paprička
olivový olej
sůl
mletý černý pepř