24. března 2011

Postup

1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus. Scedíme je a necháme okapat. Vejce uvaříme nahniličko. Když zchladnou, oloupeme je a překrájíme na čtvrtinky.

2. Listy salátu opláchneme, vytřepeme z nich vodu a natrháme je na menší kousky. Ředkvičky, rajčátka a cibulky očistíme a pokrájíme nadrobno.

3. Těstoviny, listy salátu, ředkvičky, rajčátka a cibulky vsypeme do mísy a zakapeme je olejem a citronovou šťávou. Vše osolíme a opepříme a promícháme. Salát rozdělíme na talíře a každou porci doplníme vejcem a částí pečeného masa. Podáváme s kari dresinkem.

4. Dresink: Jogurt promícháme s olivovým olejem, kari kořením a pažitkou. Dochutíme ho solí a pepřem.

Ingredience

200 g krátkých těstovin (farfalle)
sůl
4 vejce
1 hlávka salátu little gem
1 svazek ředkviček
250 g cherry rajčátek
1 svazek jarní cibulky
olivový olej
1 citron
drcený černý pepř
400 g pečeného kuřecího masa
Dresink:
200 g bílého jogurtu
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce kari koření
2 lžíce najemno nasekané pažitky
sůl
mletý černý pepř