24. března 2011
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Šest vajec uvaříme natvrdo (8 minut), zchladíme ve studené vodě a oloupeme. Housku nakrájíme na kostičky a přelijeme mlékem. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V pánvi rozpustíme máslo a cibuli na něm necháme zesklovatět.

2. Tymián opláchneme a nasekáme nadrobno. Vařená vejce rozpůlíme, vyjmeme žloutky a vidličkou je rozmačkáme. Bílky nakrájíme na kostičky.

3. Do mísy dáme tymián, petrželku, cibuli, vařené žloutky a bílky, zbylé syrové vejce a mírně vymačkanou housku. Směs ochutíme solí a pepřem, dobře promícháme a necháme asi 10 minut odpočinout.

4. Z vaječné hmoty vytvarujeme placičky, které obalíme ve strouhance. V pánvi rozehřejeme olej a karbanátky smažíme pomalu z obou stran dozlatova. Vyjmeme a necháme na papírové utěrce okapat. Vaječné karbanátky podáváme s tomatovou omáčkou a vařenými bramborami.

Ingredience

7 vajec
1 houska
80 ml mléka
1 cibule
1 lžíce másla
1 snítka tymiánu
hrst sekané petrželové nati
hrst strouhanky
sůl
mletý černý pepř
100 ml rostlinného oleje