24. března 2012

Postup

1. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme nahrubo. K bramborám přidáme parmazán, muškátový oříšek a řeřichu. Vše osolíme, opepříme a dobře promícháme.

2. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a naběračkou do ní vlijeme část bramborové směsi. Bramborovou směs rozetřeme po pánvi a naběračkou trochu upěchujeme. Placku upečeme z obou stran dozlatova. Pak ji přendáme na savý ubrousek a ze zbylé hmoty připravíme další placky.

3. Řapíkatý celer i čekanku očistíme. Vše nakrájíme na jemné nudličky, vsypeme do salátové mísy, osolíme, opepříme, zakapeme olejem a promícháme. Přidáme petrželku. Salát podáváme k bramboráčkům.

Ingredience

800 g brambor
80 g strouhaného parmazánu
špetka muškátového oříšku
2 hrsti řeřichy
sůl a mletý černý pepř
olej na smažení
4 řapíky celeru
1 hlávka salátu radicchio
1 lžíce řepkového oleje
hrst nasekané petrželky