24. března 2012

Postup

1. Drůbeží játra důkladně očistíme a dle potřeby je překrájíme na menší kousky. Opepříme je a lehce obalíme v mouce. Přebytečnou mouku vyklepeme.

2. V pánvi rozehřejeme olej a máslo a játra ze všech stran orestujeme. Vyjmeme je a ve výpeku osmahneme nadrobno nakrájenou slaninu.

3. Do pánve přidáme prolisovaný česnek a na měsíčky pokrájené cibule. Zeleninu orestujeme. Pak přilijeme trochu vody a přidáme kořenicí směs.

4. Do pánve vrátíme játra. Vše společně prohřejeme. Pak směs dochutíme solí a pepřem a odstavíme. Podáváme s brambory a vařenou brokolicí.

Ingredience

800 g drůbežích jater
mletý černý pepř
hladkou mouku na obalení
1 lžíci olivového oleje
2 lžíce másla
100 g anglické slaniny
3 cibule
1 stroužek česneku
1 lžičku polévkového koření
sůl