24. března 2012

Postup

1. Cuketu oloupeme a odstraníme semínka; dužinu nakrájíme na kostky. Mrkev s cibulí také oloupeme, mrkev nakrájíme na kolečka a cibuli na kostičky.

2. V kastrolu rozpustíme máslo a orestujeme na něm nejprve mrkev, pak přidáme cuketu s cibulí a také je opečeme.

3. Do kastrolu přilijeme vývar a zeleninu vaříme asi 20 minut.

4. Pak zeleninu v polévce rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Polévku ochutíme solí, pepřem, olivovým olejem a provensálskymi bylinkami. Rozdělíme ji do misek a ozdobíme rozmarýnem. Podáváme s čerstvým pečivem.

Ingredience

1 cuketa
3-4 mrkve
2 cibule
2 lžíce másla
asi 1000 ml zeleninového či drůbežího vývaru
sůl a mletý černý pepř
2 lžíce olivového oleje
1/2 lžičky sušených provensálských bylinek
čerstvý rozmarýn na ozdobu