26. března 2016
Drůbeží polévka, jehněčí s nádivkou a cizrnový salát! Mňam!
1 / 3

DRŮBEŽÍ POLÉVKA S CHŘESTEM

300 g kuřecího masa
sůl
1 cibule
100 g másla
2 lžíce hladké mouky
200 g chřestu
mletý černý pepř
špetka muškátového oříšku
250 ml smetany
1 žloutek
4 plátky toustového chleba
pažitka

POSTUP:

1. Kuřecí maso opláchneme, vložíme do studené osolené vody a uvaříme doměkka. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na malé kousky. Vývar přecedíme. Cibuli nakrájíme najemno, zpěníme ji na másle a zaprášíme hladkou moukou. Za stálého míchání přilijeme vychladlý vývar a zvolna provaříme.

2. Chřest očistíme, vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka. Vyjmeme ho a vývar z chřestu nalijeme do polévky. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Smetanu smícháme se žloutkem, nalijeme do polévky a krátce vše provaříme.

3. Toustový chléb nakrájíme na kostičky, položíme je na plech vyložený pečicím papírem a při 200 °C upečeme dozlatova.

4. Kuřecí maso rozdělíme do talířů, zalijeme polévkou a vložíme uvařený nakrájený chřest. Doplníme upečenými krutonky, posypeme nasekanou pažitkou a podáváme.

Doba přípravy 60 minut.
1 porce obsahuje 1648 kJ/394 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 3