23. března 2016
 | 
Foto: KitchenAid

Postup

1. Troubu předehřejeme na 180°C.

2. Dvě keramické zapékací mísy, jednu vetší a jednu menší vytřeme sádlem a vysypeme strouhankou.

3. Rohlíky si nakrájíme na kostky a zalejeme mlékem.

4. Nakrájenou cibulku dáme osmažit na másle nebo sádle. Játra a srdíčka očistíme a nakrájíme na malé kousky. Přidáme osmaženou cibulku, nejprve srdíčka dusíme zalité vínem cca 10min.

5. Když se víno odvaří, zvýšíme plamen, přidáme játra a zprudka opečeme, dochutíme solí a kořením. Do nádivky nakrájíme dvě vajíčka uvařená natvrdo, jednu kapii a petrželovou nať. Nakrájené ingredience přidáme k rohlíkům, potom přidáme i hotovou masovou směs, zamícháme.

6. V jiné míse si vyšleháme pět vajec a přidáme je do rohlíkové směsi. Dobře promícháme, naplníme zapékací mísy a dáme péct na cca 45 min až 1 hodinu.

Více receptů najdete na blog.kitchenaid.cz

Ingredience

200g králičí pečeně
150g kuřecích srdíček
2dcl bílého vína
7 rohlíků
2 cibule střední velikosti
7 vajíček (5 sirových + 2 uvařené natvrdo)
hrst petrželové natě
sůl
koření dle chuti
vepřové sádlo a strouhanka na vysypání pekáče