Ingredience200g králičí pečeně |
1. Troubu předehřejeme na 180°C.
2. Dvě keramické zapékací mísy, jednu vetší a jednu menší vytřeme sádlem a vysypeme strouhankou.
3. Rohlíky si nakrájíme na kostky a zalejeme mlékem.
4. Nakrájenou cibulku dáme osmažit na másle nebo sádle. Játra a srdíčka očistíme a nakrájíme na malé kousky. Přidáme osmaženou cibulku, nejprve srdíčka dusíme zalité vínem cca 10min.
5. Když se víno odvaří, zvýšíme plamen, přidáme játra a zprudka opečeme, dochutíme solí a kořením. Do nádivky nakrájíme dvě vajíčka uvařená natvrdo, jednu kapii a petrželovou nať. Nakrájené ingredience přidáme k rohlíkům, potom přidáme i hotovou masovou směs, zamícháme.
6. V jiné míse si vyšleháme pět vajec a přidáme je do rohlíkové směsi. Dobře promícháme, naplníme zapékací mísy a dáme péct na cca 45 min až 1 hodinu.
Více receptů najdete na blog.kitchenaid.cz