IngrediencePivní hořčice: Jehněčí kolínka: |
Jak na pivní hořčici?
1. V misce smíchejte černá a žlutá hořčičná semínka s octem a cca 330 ml piva.
2. Nechte v ledničce přes noc. V pánvi smíchejte zbývající tmavé pivo s medem, hnědým cukrem, solí, kurkumou, skořicí, hřebíčkem a muškátovým oříškem, přiveďte k varu. Nechte vychladnout a v mixéru rozmixujte směs, přidejte mletou suchou hořčici a semínka včetně tekutiny, ve které se marinovaly přes noc, vše opět rozmixujte. Přendejte do skleněné nádoby, uzavřete a nechte přes noc v ledničce. Teprve potom hořčici servírujte.
Zároveň připravte i jehněčí kolínka…
1. Na pánvi s vyššími okraji zahřejte olivový olej, posypte kolínka solí, pepřem a opečte je. Jakmile získají barvu, přidejte bylinky, cibuli a česnek. Opékejte dalších pár minut, poté zalijte červeným vínem (abyste kolínka úplně pokryli) a nechte vychladnout. Dejte přes noc do ledničky.
2. Druhý den vytáhněte kolínka z ledničky a vložte do předehřáté trouby (160°C), nechte péct 2,5 hodiny. Během poslední hodiny můžete pokličku mírně odsunout, aby se omáčka zredukovala. Podávejte s pivní hořčicí.
3. Můžete servírovat s polentou a feta sýrem, použijte 2 šálky instantní polenty a smíchejte s 1 šálkem vody, 1 šálkem mléka, 1 vajíčkem, špetkou soli a 100 gramů feta sýru. Vše smíchejte na mírném ohni po dobu 7-8 minut, dokud nebude polenta uvařená.
Tento recept pro všechny milovníky jehněčího masa připravila food cosmobloggerka Irena z blogu BohemianFoodie.com
Více receptů naleznete na www.love-beer.cz.