15. března 2012

Postup

1. Cuketu oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Brokolici a fazolky očistíme. Brokolici rozebereme na drobné růžičky.

2. Cibuli s česnekem oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na rozehřátém oleji v hrnci. Přidáme zeleninu a osmahneme ji. Zalijeme ji vývarem a necháme vařit.

3. Když je zelenina měkká, polévku rozmixujeme. Dle chuti ji dosolíme, opepříme a vmícháme do ní cizrnu. Znovu ji prohřejeme a odstavíme ji.

4. Cibulky očistíme a pokrájíme. Žemle nakrájíme na kostičky a na másle zvolna opečeme. Porce polévky zdobíme cibulkou a zlatavými krutónky.

Ingredience

1 cuketu (asi 300 g)
250 g brokolice
100 g fazolových lusků
1 cibuli
2 stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje
asi 800 ml zeleninového vývaru
sůl a mletý bílý pepř
150 g vařené cizrny
2 jarní cibulky
2 žemle z předešlého dne
máslo na opečení krutónů