15. března 2012
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli, petržel i česnek očistíme a nakrájíme nadrobno. Kapustu omyjeme, zbavíme tuhých košťálů a nakrájíme na nudličky.

2. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli, petržel i česnek a za stálého míchání vše opečeme dozlatova. Přisypeme brambory, osolíme a opepříme je a opékáme asi 5 minut. Základ polévky zalijeme vývarem, přidáme půl lžičky kmínu, polovinu kapusty a přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni, dokud nejsou brambory měkké.

3. Pak polévku rozmixujeme dohladka a dochutíme solí. Přidáme zbylou polovinu kapusty a několik minut povaříme. Plátky slaniny opečeme nasucho v pánvi a ozdobíme jimi polévku.

Ingredience

500 g brambor
1 cibule
1 petržel
4 stroužky česneku
250 g kapusty
2 lžíce olivového oleje
sůl a mletý černý pepř
kmín
1200 l zeleninového vývaru
8 plátků slaniny