15. března 2012

Postup

1. Šalotku nakrájíme najemno a zpěníme na másle. Přidáme mouku, krátce orestujeme a za stálého míchání zalijeme vývarem. Přidáme hrášek a zvolna vaříme asi 15–20 minut.

2. Pak polévku odstavíme, přidáme bazalku, česnek, rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem.

3. Masité rajče spaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Lehce je zaprášíme moučkovým cukrem, vložíme na rozpálenou pánev a nasucho opečeme. Nakonec je zastříkneme vinným octem a osolíme.

4. Slaninu nakrájíme na nudličky a opečeme nasucho na pánvi. Polévku před podáváním asi 5 minut prohřejeme. Rozdělíme ji do misek, přidáme lžíci rajčat a opečenou slaninu a lehce zakapeme olivovým olejem.

Ingredience

4 šalotky
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
400 ml zeleninového vývaru
500 g mraženého zeleného hrášku
snítka čerstvé bazalky
4 stroužky česneku
sůl a mletý černý pepř
1 velké masité rajče
1 lžíce moučkového cukru
1 lžíce vinného octa
50 g anglické slaniny
2 lžíce olivového oleje